Dagboek

Ten geleide

1 september 2021. Vandaag is het zover. Het is officieel en het is echt. In 1993 had ik de eerste ideeën, schreef de eerste plannen en deed de eerste stappen van iets wat een promotieonderzoek had kunnen worden. Om verschillende, voor dat moment moverende, redenen, heb ik toen besloten er niet meer door te gaan. Letterlijk zei ik toen, bij mijn afscheid van TNO in 1995: " ik wil eerst in het bedrijfsleven gaan werken, ik sluit echter niet uit dat ik over 25 jaar terug kom in het onderzoek en deze handschoen alsnog oppak".

En zonder dit te plannen, bewust te kiezen, is dat wat er is gebeurd. In september 2020 (precies 25 jaar verder) start ik met de aanvraag van de promotievoucher. Toeval bestaat niet.

In juni 2021 wordt de voucher gehonoreerd. En vandaag, 1 september 2021, mag ik beginnen.

Ik heb er onwijs veel zin in en wil er iets moois van gaan maken. Natuurlijk heb ik ook de verhalen gehoord over hoe lastig het is en wat ik ga ontmoeten. En dan is dat wat het is.

Delen is vermenigvuldigen. En dat maakt, dat ik voornemens ben om dat wat zich afspeelt rond mijn onderzoek, zo veel als mogelijk wil delen. Delen met een focus op drie doelgroepen, te weten:

  • Professionals, vakgenoten, wetenschappers direct betrokken bij mijn onderzoek;
  • HBO studenten;
  • Alle andere geïnteresseerden (vrienden, familie, kennissen, etc.). 

De website slimcirculair.info zal voor alle drie de doelgroepen geschikt gemaakt worden. Bovendien zal periodiek (1x/maand of 1x/kwartaal) er een nieuwsbrief komen - met aandacht voor doelgroep specifieke inhoud.

Dit dagboek is voor mij een stok achter de deur.

Drie dagen / week mag ik met mijn onderzoek bezig zijn. En dat is ook wat ik voornemens ben te gaan doen.

Dit dagboek zal ik gebruiken om (publiekelijk) te reflecteren op wat ik heb gedaan, c.q. niet heb gedaan en wat ik daarin ben tegenkomen, etc.

Veel leesplezier.

 

Reflectie

5 oktober 2021

Tweede video opgenomen. Verschil tussen circulariteit en duurzaamheid.

29 september 2021

Vandaag in de studio van HU Video voor de eerste opnamen van Circulaire Economie kennisclips. Als het goed is, gaan we er zo'n 10 maken. Het script van de eerste is te lang. En zelfs de geknipte versie kan nog korten. Ik ben te enthousiast en wil te veel vertellen. Al doende leert men.

17 september 2021

Online presentatie tijdens de "International Conference on Commerce and Management – Redefining Sustainable Global Business Dynamics

".  De presentatie kun je hier downloaden

01 september 2021

Het voelt echt als een start. Dagboek opgezet en gevuld.

Opstart gemaakt met taak 2.1.1.1 van de planning: de methodologie voor het uitvoeren van de literature review en taak 2.1.1.2: het selecteren van keywords.